Bursa IAB Academy

Tech skills & Computational Thinking (abilitatea de a lucra cu si intelege cantitati enorme de date), Social Intelligence ( abilitatea de a exprima, intelege si gestiona inteligenta emotionala si competentele de comunicare inter-culturale) & New Media Literacy (intelegerea modului de functionare si interconectare a diverselor platforme media, a specificului lor si a comportamentului utilizatorilor pe fiecare dintre ele) sunt doar cateva din abilitatile (skills-urile) necesare pentru joburile viitorului!

Este cool sa lucrezi in digital pentru ca “e important sa intelegi in profunzime tehnologia care te inconjoara si sa o folosesti pentru a-ti face o cariera intr-un domeniu de mare viitor” Doru Panaitescu, trainer & consultant independent la Marketeer.ro & trainer IAB Academy

Bursa IAB Academy este un program prin care IAB Romania ofera studentilor, masteranzilor si celor aflati la inceput de drum in comunicare digitala atat oportunitatea obtinerii de know-how practic si notiuni de marketing digital (new media literacy) de la specialisti cu experienta cat si posibilitatea angajarii in cadrul companiilor membre IAB Romania (agentii, advertiseri si publisheri de top din Romania). Prin acest program IAB Romania isi propune sa raspunda atat la nevoia agentiilor si clientilor de publicitate de a angaja specialisti calificati in marketing digital, cat si la nevoia de know-how practic si aplicat a celor care doresc sa isi construiasca o cariera in domeniu.

 

 


 

 

\

Pentru aplicanti reprezinta o ocazie de a intra in contact cu specialisti si de a lucra in mediul digital in cadrul uneia din companiile membre IAB Romania (agentii, advertiseri si publisheri de top), de a invata de la specialisti, de a-si dovedi interesul si pasiunea pentru acest mediu si de a deveni parte din echipe de renume pe piata locala si internationala

\

Pentru jucatorii din industrie reprezinta o “pepiniera” de talente care detin deja cunostintele de baza in comunicare online, cunostinte certificate si testate de asociatia industriei de publicitate – atat la nivel local cat si european


 

In urma absolvirii cursurilor incluse in Bursa IAB, un participant va detine informatiile necesare, de baza, pentru a intelege functionarea comunicarii in mediul digital si a putea performa la nivel entry in agentii, la publisheri sau in departamentele de marketing digital ale clientilor. In plus, are ocazia sa sustina proiectul de absolvire in fata reprezentantilor unor companii din industrie, direct interesate de angajare!


 

In ce consta Bursa IAB?

1. Preselectia candidatilor pe baza de aplicatie (prin furnizarea CV-ului, a unei scrisori de motivatie, eseu si interviu)

2. Oferirea unui loc la 6 cursuri de baza (pachetul introductiv) ale IAB Academy la un tarif special (150 Eur/modul de 6 cursuri fata de 1200 Eur)

3. Prezentarea proiectului de absolvire in fata reprezentnatilor companiilor membre IAB Romania, direct interesate de angajare si recrutare pe baza proiectului de absolvire.

4. Includerea in baza de date IAB Academy disponibila exclusiv companiilor membre IAB Romania si recomandari de angajare, ulterioare. Obtinerea unei certificari recunoscute international ( prin endorsementul oferit de IAB Europe)


 

Companiile care sustin bursa vor participa la procesul de preselectie, la sustinerea proiectelor finale si vor oferi internship-ul/angajarea unuia dintre candidati.

 

Participarea la Bursa IAB dureaza aproximativ 2 luni, in cursuri de 1 sau 2 zile pe saptamana. Cursurile vor avea loc la sediul IAB Romania. Fiecare curs se va incheia cu un proiect de “tema”. Fiecare curs are atat o parte teoretica, cat si o discutie de 3 ore pe intrebari practice si punctuale cu trainerul.

 

Evaluarea finala se va desfasura in fata reprezentantilor IAB si a companiilor interesate de a oferi internship/oportunitatea de angajare. In decursul celor 7 saptamani vor avea loc si “Zilele Portilor Deschise” in agentiile sustinatoare.


 

La Bursa IAB poate aplica oricine este interesat si demonstreaza ca este pasionat si motivat sa lucreze in mediul digital.

\

Aplicatia consta in trimiterea prin intermediul formularului de aici, a CV-ului, a unei scrisori de motivatie in care sa expuneti determinarea de a lucra in mediul online si de ce credeti ca veti deveni buni profesionisti in online.

\

De asemenea, pentru ca aplicatia sa fie validata, va rugam sa ne trimiteti un eseu ca raspuns la urmatorul enunt: “Aveti o afacere (la alegerea dvs. – va rugam sa o mentionati/descrieti pe scurt in eseu) si un buget de promovare de 1000 Euro. Cum alegeti sa folositi acest buget pentru promovare si de ce ati ales acele canale?”